KAVIOKYYTI

– hevosella pääsee

Ratsastustunnit

KK-talli ei ole ratsastuskoulu, mutta tarjoamme mahdollisuuksien mukaan irtotunteja maneesissa tai maastossa.

 

Isossa ratsastuskoulussa on yleensä isoja ryhmäkokoja, jolloin opettajan huomio jakaantuu useamman ratsukon ohjaamiseen. Kaviokyydin 1-2 hengen tunneilla saat todella yksilöllistä ja tarkkaa opetusta. 
Kaviokyydin hevoset ovat kaikki omia persooniaan, eivätkä ne ole perinteisiä "ratsastuskouluhevosia". Ne eivät täten ole "automaatteja", vaan ne kulkevat juuri kuten niitä ratsastetaan. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä että koska hevoset ovat vain harvakseltaan tuntikäytössä, ne eivät ole oppineet kulkemaan jonossa sitä askellajia mitä opettaja milloinkin huutaa, vaan ne opettavat ratsastajan ratsastamaan oikeilla avuilla juuri kyseisen hevosen tarpeiden mukaan. 
Jos on siis tottunut ratsastamaan "automaattihevosilla", voi näillä ratsastaminen tuntua alussa vaikealta, mutta se on taatusti opettavaisempaa.

Opettajana toimii Helena Kurtto, jolla on yli 20 vuoden kokemus tuntienpidosta. Pienempien lasten ohjaajana saattaa toimia myös Oona Grönqvist, jolla on enemmän kokemusta lasten kanssa toimimisesta.

Meillä voit kokeilla myös valjakkoajoa, ja tuntien sisältö voidaan sopia toivomusten mukaan esim. vikellystä, maastakäsittelyä, leikkitunteja, puomitehtäviä... 
Estetunteja emme pääasiassa tarjoa.

Ratsastajien painoraja 80kg

 

Aloittelijoille:

 

Kaviokyydin hevosilla voi turvallisesti tulla kokeilemaan miltä ratsastus tuntuu. Meillä on pieni ja rauhallinen talliympäristö, jossa saat yksilöllistä opastusta hevosen perushoidosta, käytöksestä, satuloinnista ja ratsastuksesta. Tallia ympäröi mukavat maastolenkit, joilla pääsee nauttimaan luonnosta hevosen selästä käsin, taluttajan kanssa. 
Maneesissa voimme opetella ratsastuksen eri teitä ja hevosen kanssa käytettäviä apuja. Istuntaa voimme harjoitella juoksuttaen hevosta ympyrällä liinassa.

Aloittelijoille sopii hevosistamme Storm ja Hessu. 

Edistyneemmille:

 

Hevosistamme Prinssi ja Stormi on koulutustasoltaan HeB-HeA, joten myös vähän edistyneemmät voivat tulla irtotunneille joko maastoon tai maneesiin. 
Koulutunneilla keskitymme apujen täsmällisyyteen, oikeanlaiseen ohjastuntumaan ja siihen että hevonen liikkuu hyvässä rytmissä ja tasapainossa tyytyväisenä. Opettajalla on aivojen sopukoissa varastossa suuri määrä erilaisia tehtäviä ja keinoja eikä mielikuvitus lopu kesken.   
Estetunteihin harkiten mahdollisuus muutaman koulutunnin jälkeen ratsastajan tasosta riippuen.

 

 

Infoa tuntikäytännöistä

 

- maneesitunnit pääasiassa arkisin klo 9-14 välillä

- satunnaisesti onnistuu myös iltatunnit

- maastotunnit aina valoisaan aikaan

- kannattaa kysyä viikonloppuja jos ne on ainoita jotka itselle sopii, yritämme järjestää kaikille halukkaille sopivan ajan

 

- tunnit voi maksaa käteisellä/mobilepaylla ennen tuntia tai laskulla etukäteen. Meillä käy myös ePassi!

- vakituisia viikkotuntilaisia emme pysty ottamaan, mutta voit halutessasi ostaa kerralla esim 3xkortin ja käyttää sen vuoden kuluessa ostosta

 

Kun olet varaamassa ensimmäistä tuntiasi, täytäthän allaolevan lomakkeen suuntaa-antavasti, niin olen yhteydessä mahdollisimman pian.

Nimi  
Sähköposti  
Ajankohtatoive  
Haluan:  
Olen ratsastustasoltani  
Vapaa sana  
 

Lähetä tämä lomake täytettynä ennen ensimmäistä tuntiasi tai kysy lisää tunneista kaviokyyti@gmail.com