KAVIOKYYTI

– hevosella pääsee

Ratsastustunnit

KK-talli ei ole ratsastuskoulu, mutta tarjoamme mahdollisuuksien mukaan irtotunteja maneesissa tai maastossa.

 

Isossa ratsastuskoulussa on yleensä isoja ryhmäkokoja, jolloin opettajan huomio jakaantuu useamman ratsukon ohjaamiseen. Kaviokyydin 1-3 hengen tunneilla saat todella yksilöllistä ja tarkkaa opetusta. 
Kaviokyydin hevoset ovat kaikki omia persooniaan, eivätkä ne ole "perinteisiä ratsastuskouluhevosia". Ne eivät täten ole "automaatteja", vaan ne kulkevat juuri kuten niitä ratsastetaan. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä että koska hevoset ovat vain harvakseltaan tuntikäytössä, ne eivät ole oppineet kulkemaan jonossa sitä askellajia mitä opettaja milloinkin huutaa, vaan ne opettavat ratsastajan ratsastamaan oikeilla avuilla juuri kyseisen hevosen tarpeiden mukaan. 
Jos on siis tottunut ratsastamaan "automaattihevosilla", voi näillä ratsastaminen tuntua alussa vaikealta, mutta se on taatusti opettavaisempaa.

Opettajana toimii Helena Kurtto, jolla on yli 20 vuoden kokemus tuntienpidosta. 

Meillä voit kokeilla myös valjakkoajoa ja ohjasajoa. Tuntien sisältö voidaan sopia toivomusten mukaan esim. vikellystä, maastakäsittelyä, leikkitunteja, puomitehtäviä... 
Estetunteja emme pääasiassa tarjoa.

Ratsastajien painoraja 80kg

 

Aloittelijoille:

 

Kaviokyydin hevosilla voi turvallisesti tulla kokeilemaan miltä ratsastus tuntuu. Meillä on pieni ja rauhallinen talliympäristö, jossa saat yksilöllistä opastusta hevosen perushoidosta, käytöksestä, satuloinnista ja ratsastuksesta. Tallia ympäröi mukavat maastolenkit, joilla pääsee nauttimaan luonnosta hevosen selästä käsin, taluttajan kanssa. 
Maneesissa voimme opetella ratsastuksen eri teitä ja hevosen kanssa käytettäviä apuja. Istuntaa voimme harjoitella juoksuttaen hevosta ympyrällä liinassa.

Aloittelijoille sopii hevosistamme parhaiten Storm. 

Edistyneemmille:

 

Hevosistamme Prinssi ja Stormi on koulutustasoltaan HeB-HeA, joten myös vähän edistyneemmät voivat tulla irtotunneille joko maastoon tai maneesiin. 
Koulutunneilla keskitymme apujen täsmällisyyteen, oikeanlaiseen ohjastuntumaan ja siihen että hevonen liikkuu hyvässä rytmissä ja tasapainossa tyytyväisenä. Opettajalla on aivojen sopukoissa varastossa suuri määrä erilaisia tehtäviä ja keinoja eikä mielikuvitus lopu kesken.   
Estetunteihin ja itsenäiseen vuokraukseen harkiten mahdollisuus muutaman koulutunnin jälkeen ratsastajan tasosta riippuen.

 

 

Infoa tuntikäytännöistä

 

- tunnit varattavissa Hopotissa tai laita viestiä 

- maastotunnit aina valoisaan aikaan

- tuntilaisilla oltava SRL-seurajäsenyys tai tapaturmavakuutus

- tunnit voi maksaa suoraan Hopotissa, kortilla, käteisellä, tai laskulla etukäteen. Meillä käy myös ePassi! 

Mobilepay ei käy.

- Hopotissa mahdollista ostaa 5xkortti

 


Hinnat

- yksityistunti 55e

- 2-3 hlö tunti 48e

- 1h maasto 55e

- 2h maasto 75e

- valjakkoajo/ohjasajo 55e

- 5xkortilla 48e/h 1-3 hlö tunnit

- vuokraus 25e (vain tuntien kautta)

Hinnat sis.alv

Jos on mitä tahansa kysyttävää niin laita viestiä kaviokyyti@gmail.com tai 040-7724175/whatsapp